PEC Zwolle boekt bij FC Emmen eerste seizoenszege Published on 30-8-2019 | By fox sports

PEC Zwolle heeft op bezoek bij FC Emmen zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. Een enerverende eerste helft leverde de uiteindelijke eindstand op: 1-3.

FC Emmen vloog aan de Oude Meerdijk uit de startblokken. Nick Bakker opende in de zesde minuut de score door een hoekschop van Nikolai Laursen tot een doelpunt te verwerken. 

Heel lang kon Emmen echter niet van zijn voorsprong genieten, want PEC Zwolle draaide in het restant van de eerste helft de stand overtuigend om. Nadat Dennis Johnsen zijn ploeg naast de Emmenaren had geschoten, bracht Thomas Bruns vervolgens met een knap schot PEC op voorsprong. 

Iliass Bel Hassani vergrootte de marge namens de ploeg van John Stegeman door het meest alert te reageren op een afgeslagen doelpoging van Bruns. 

Na de rust ging de thuisclub wanhopig op jacht naar doelpunten. Het aanvalsspel was echter rommelig en gehaast. PEC-doelman Xavier Mous liet zich niet verrassen en kreeg steun van onder anderen Pelle Clement, die in Emmen twee keer op de doellijn een treffer voorkwam. (FOX Sports/ANP) 

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luuk de Jong Published on 21-1-2020
Eredivisie
Vluchteling Mo vindt nieuw thuis bij Sparta Rotterdam Published on 21-1-2020
Eredivisie
ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Published on 20-1-2020
Eredivisie
Gezocht: stagiair social media Eredivisie Published on 20-1-2020
Eredivisie
Prachtgoals Pavlidis en Ndayishimiye bij nieuwe Willem II-stunt tegen AZ Published on 20-1-2020