PEC Zwolle legt met Xavier Mous opnieuw keeper vast Gepubliceerd op 24-6-2019 | Via fox sports

PEC Zwolle heeft opnieuw een doelman vastgelegd. Xavier Mous komt over van SC Cambuur en tekent in Overijssel een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

Hij was al te zien op de eerste training, maar heeft dan nu ook zijn handtekening gezet: Xavier Mous. De 23-jarige goalie is afkomstig uit de Ajax-jeugd en verdedigde in de Keuken Kampioen Divisie het doel van TOP Oss en afgelopen seizoen SC Cambuur. 

Op het tweede voetbalniveau van Nederland maakte de keeper een dusdanige indruk, dat meerdere clubs uit de Eredivisie interesse toonden. Nu kiest Mous voor PEC Zwolle, dat eerder al Michael Zetterer en Etienne Reijnen vastlegde. 

"Na een prachtig jaar in Leeuwarden ben ik blij dat mij nu de kans wordt geboden om in de Eredivisie te gaan spelen. PEC Zwolle heeft jarenlang prima keepers gehad met Warner Hahn, Mickey van der Hart en natuurlijk Diederik Boer. Aan mij nu de taak om die plek onder de lat te veroveren", zijn de woorden van Mous op de website van de club.

Ook Mike Willems, technisch manager en opvolger van de vertrokken Gerard Nijkamp, is blij: "Xavier stond hoog op ons lijstje. Het afgelopen seizoen bij Cambuur, maar ook daarvoor bij TOP Oss, heeft hij laten zien een uitstekende en betrouwbare doelman te zijn." (FOX Sports

Uitgelicht

Eredivisie
Vliegende start Vitesse in de Eredivisie Gepubliceerd op 16-10-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Danilo Pereira Gepubliceerd op 15-10-2019
Eredivisie
KNVB start met VAR-communicatie op videoschermen in Eredivisie Gepubliceerd op 14-10-2019
Eredivisie
Effectieve Van Aanholt is ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 8-10-2019
Fox Sports
Malen uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-10-2019