PEC Zwolle legt met Xavier Mous opnieuw keeper vast Gepubliceerd op 24-6-2019 | Via fox sports

PEC Zwolle heeft opnieuw een doelman vastgelegd. Xavier Mous komt over van SC Cambuur en tekent in Overijssel een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

Hij was al te zien op de eerste training, maar heeft dan nu ook zijn handtekening gezet: Xavier Mous. De 23-jarige goalie is afkomstig uit de Ajax-jeugd en verdedigde in de Keuken Kampioen Divisie het doel van TOP Oss en afgelopen seizoen SC Cambuur. 

Op het tweede voetbalniveau van Nederland maakte de keeper een dusdanige indruk, dat meerdere clubs uit de Eredivisie interesse toonden. Nu kiest Mous voor PEC Zwolle, dat eerder al Michael Zetterer en Etienne Reijnen vastlegde. 

"Na een prachtig jaar in Leeuwarden ben ik blij dat mij nu de kans wordt geboden om in de Eredivisie te gaan spelen. PEC Zwolle heeft jarenlang prima keepers gehad met Warner Hahn, Mickey van der Hart en natuurlijk Diederik Boer. Aan mij nu de taak om die plek onder de lat te veroveren", zijn de woorden van Mous op de website van de club.

Ook Mike Willems, technisch manager en opvolger van de vertrokken Gerard Nijkamp, is blij: "Xavier stond hoog op ons lijstje. Het afgelopen seizoen bij Cambuur, maar ook daarvoor bij TOP Oss, heeft hij laten zien een uitstekende en betrouwbare doelman te zijn." (FOX Sports

Uitgelicht

Eredivisie
Algemeen Directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord Gepubliceerd op 17-7-2019
Eredivisie
ECV bezorgd: gaat Ajax met tweede garnituur Eredivisie in Gepubliceerd op 15-7-2019
Eredivisie
Ruim 8.000 bezoekers bij 2e editie FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival Gepubliceerd op 11-7-2019
Eredivisie
AZ - Fortuna naar zondagavond vanwege voorronde Europa League Gepubliceerd op 10-7-2019
Eredivisie
FC Utrecht slaat slag met Dalmau Gepubliceerd op 9-7-2019