PEC Zwolle slaat aanval Fortuna af in cruciale kelderclash Gepubliceerd op 6-3-2020 | Via fox sports

PEC Zwolle heeft dankzij een late penalty een punt gered in de kelderkraker tegen Fortuna Sittard. Lennart Thy knalde in de laatste minuut vanaf de stip de 1-1 binnen, waardoor Zwolle de concurrent achter zich hield in de degradatiestrijd.

Cruciaal
Het duel is Sittard was van cruciaal belang in de degradatiestrijd. Beide ploegen hadden voor aanvang 25 punten achter de naam. Nummer zestien Fortuna moest het doen met een doelsaldo van -23, nummer vijftien PEC deed het ietsje beter met -18.

De formatie uit Zwolle dankte het betere doelsaldo onder meer aan de goede run dit kalenderjaar in eigen huis. Geen ploeg maakte in 2020 meer thuisdoelpunten in de Eredivisie dan PEC (elf in vier duels). Opvallend genoeg had Zwolle echter nog geen treffer gemaakt buitenshuis.

Vizier

Ook in Limburg bleek PEC het vizier tijdens de eerste helft niet op scherp te hebben. Na een fraaie pass van Pelle Clement mikte Vito van Crooij over het doel, waarna Gustavo Hamer werd gedwarsboomd door Alexei Koselev. Ook Kenneth Paal en Mike van Duinen wisten de bal niet achter de Fortuna-keeper te krijgen.

De thuisploeg, die voor rust niets had laten zien, liet in de tweede helft eindelijk zien waar ze toe in staat zijn in eigen huis. Een schot van Lazaros Rota vloog nog net over de lat, maar twintig minuten voor tijd was het wel raak. PEC-keeper Michael Zetterer wist een knal van Mark Diemers slechts te blokken, waarna George Cox op de goede plaats stond om raak te schieten.

Waar PEC weinig meer leek te kunnen forceren, kwam er twee minuten voor tijd toch nog een twist. Tesfaldet Tekie trok bij een scrimmage Clement naar de grond, iets wat de VAR niet was ontgaan, waarna Lennart Thy de strafschop binnenknalde: 1-1. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020