PEC Zwolle zwaar ontstemd over Da Cruz en FC Groningen Gepubliceerd op 3-10-2020 | Via fox sports

Bij PEC Zwolle was alles al in kannen en kruiken met Alessio da Cruz. De 23-jarige aanvaller zou door PEC gehuurd worden van Parma. Maar terwijl PEC nog op de laatste formaliteiten wachtte, vertrok Da Cruz plots naar FC Groningen.

Technisch manager Mike Willems is zeer ontstemd over de zaak. "We waren er al uit met speler en club. Da Cruz had de medische keuring doorstaan, was donderdag ingetrokken in ons hotel en heeft gistermiddag nog een coronatest gedaan. Opeens hoorden we gisteren van zijn zaakwaarnemer dat hij door Parma gedwongen werd om naar FC Groningen te gaan."

Op stel en sprong vertrok de Kaapverdische Nederlander met zijn zaakwaarnemer naar Groningen. "Alessio heeft aan ons aangegeven dat hij liever naar PEC zou gaan, maar dat het van zijn club moest. Wij hebben daarop natuurlijk contact gezocht met Parma en die gaven op hun beurt weer aan dat zij geen problemen hadden met een verhuur aan PEC Zwolle. Dus wie moet je dan geloven?"

Willems appte Fledderus

De teleurgestelde Willems stuurde vrijdagavond nog een appje naar 'collega' Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen. "Ik heb hem geappt dat Alessio bij ons een medische keuring heeft doorstaan. Ik wil Mark-Jan niet zomaar beschuldigen, want ik weet niet wat hij weet en ook op mijn app heb ik geen reactie ontvangen. Maar ik vind dit, als collega’s onder elkaar, niet kunnen."

Juist FC Groningen weet hoe dit voelt. De club zat deze zomer in een soortgelijk parket. De club had al wekenlang mondeling akkoord met Fortuna Sittard over Mark Diemers totdat Feyenoord opeens op de deur klopte.

Voor PEC Zwolle is het nu zaak om snel te schakelen. "De tijd dringt en we hebben al eerder vergevorderde trajecten zien mislukken. Onze lijst begint behoorlijk te slinken en de komende uren en dagen moeten we volledig benutten." 

update 4 oktober:

Mark-Jan Fledderus reageert in Goedemorgen Eredivisie op de zaak. 

(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Voetballers en trainers zetten zich in voor bewustwording van coronaregels Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Zo schreef Traoré met Ajax eredivisiehistorie Gepubliceerd op 26-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020
Eredivisie
FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020