Peperdure driepunter PEC na knotsgekke slotfase Gepubliceerd op 29-2-2020 | Via fox sports

PEC Zwolle heeft op onwaarschijnlijke wijze drie belangrijke punten gepakt in de degradatiestrijd. PEC kwam in de slotminuut op 3-2. kreeg in blessuretijd de gelijkmaker om de oren, maar maakte zelf ook nog de 4-3 in de laatste seconden van het duel.

PEC en Vitesse vermaakten het publiek al in de openingsfase met twee snelle opeenvolgende doelpunten. Gustavo Hamer scoorde met een goed geplaatst schot, Tim Matavz maakt binnen de minuut de gelijkmaker na fouten in de achterhoede.

Vitesse nam daarna het initiatief met een goal van Oussama Tannane, maar gaf in de slotfase de zege alsnog uit handen. Kenneth Paal klopte Remko Pasveer met een droge knal, Reza Ghoochannejhad zorgde voor euforie met de 3-2 uit een makkelijk gegeven strafschop.

Die goals waren nog niet voldoende voor winst omdat Tannane met een van richting veranderd schot in blessuretijd de gelijkmaker aantekende. Pelle Clement zorgde echter alsnog voor vreugde-explosie na een fout van Pasveer. De doelman kreeg de winnende treffer van PEC als eigen doelpunt op zijn naam:  4-3.

 

Het is voor de tweede keer in de Eredivisie-historie dat er drie doelpunten worden gemaakt in de negentigste minuut of later. Eerder dit seizoen gebeurde het ook FC Twente - RKC Waalwijk.

PEC pakt drie cruciale punten in de strijd tegen degradatie en passeert Fortuna op de ranglijst vanwege een beter doelsaldo. De Zwollenaren hebben 25 punten na 25 duels, zes meer dan nummer zeventien ADO Den Haag.

(FOX Sports

 

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020