Petitie spelersvakbond VVCS over WK in Qatar Gepubliceerd op 14-4-2021 | Via ESPN

VVCS gaat een petitie overhandingen aan de KNVB om druk uit te oefenen op de regering van Qatar.

Spelersvakbond VVCS overhandigt donderdag aan voetbalbond KNVB een petitie waarin honderden profvoetballers uit de Nederlandse competities een oproep doen via wereldvoetbalbond FIFA druk uit te oefenen op de regering van Qatar. In het land dat volgend jaar het WK voetbal organiseert worden de mensenrechten geschonden, onder meer bij de werkomstandigheden van gastarbeiders die aan de bouw van de stadions werken.

Via de VVCS vragen de voetballers de KNVB en FIFPro, als wereldwijde vakbond van de spelers, om al het mogelijke te doen om de FIFA invloed te laten uitoefenen op de regeringsleiders in Qatar. De in Nederland actieve profs en andere in het voetbal werkzame leden van de VVCS vinden bovendien dat de FIFA een fonds zou moeten vormen waaruit de families van de overleden arbeiders financieel ondersteund kunnen worden.

"Football supports Change"

De VVCS liet al weten dat secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB blij is met de betrokkenheid van de VVCS-leden en hun steun aan het initiatief "Football supports Change" van hun collega’s van het Nederlands elftal. Hij zegde toe dat de KNVB in gesprekken met de FIFA haar uiterste best zal doen om de gewenste druk uit te laten oefenen.

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021