Positief PSV herstelt orde in Brabantse derby Gepubliceerd op 8-2-2020 | Via fox sports

PSV heeft voor het eerst sinds 21 december 2019 een wedstrijd gewonnen. In eigen huis rekenden de Eindhovenaren verrassend makkelijk af met stuntploeg Willem II: 3-0.

Willem II was op basis van de ranglijst misschien wel favoriet voor de Brabantse derby. De Tilburgers zijn aan een uitstekend seizoen bezig en hadden voorafgaand aan het duel vier punten voorsprong op PSV. 

De ploeg van Ernest Faber kreeg vooraf een hart onder de riem van de PSV-supporters. Na weken van onrust kreeg de selectie een soort heldenonthaal.

Het positivisme sloeg over op het veld waar PSV - met Ryan Thomas als een tweede spits rondom Sam Lammers - een sterke openingsfase speelde. De opvallend doeltreffende aanvoerder Denzel Dumfries brak de ban met zijn derde doelpunt van het seizoen. Daarmee kroonde Dumfries zich tot gedeeld Eredivisie-topscorer in het kalenderjaar 2020.

Na rust kon PSV niet echt doordrukken, maar ook het sterk geachte Willem II kon niet echt een vuist maken. Ryan Thomas ontnam de Tilburgers de illusie op een resultaat door de 2-0 aan te tekenen. Mike Trésor Ndayishimiye bepaalde met een koddig eigen doelpunt de eindstand op 3-0.

Daarmee werd een serie van negen wedstrijden zonder nederlaag van Willem II ruw beëindigd en komt PSV weer dichterbij de Brabantse concurrent. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020