Positief PSV herstelt orde in Brabantse derby Published on 8-2-2020 | By fox sports

PSV heeft voor het eerst sinds 21 december 2019 een wedstrijd gewonnen. In eigen huis rekenden de Eindhovenaren verrassend makkelijk af met stuntploeg Willem II: 3-0.

Willem II was op basis van de ranglijst misschien wel favoriet voor de Brabantse derby. De Tilburgers zijn aan een uitstekend seizoen bezig en hadden voorafgaand aan het duel vier punten voorsprong op PSV. 

De ploeg van Ernest Faber kreeg vooraf een hart onder de riem van de PSV-supporters. Na weken van onrust kreeg de selectie een soort heldenonthaal.

Het positivisme sloeg over op het veld waar PSV - met Ryan Thomas als een tweede spits rondom Sam Lammers - een sterke openingsfase speelde. De opvallend doeltreffende aanvoerder Denzel Dumfries brak de ban met zijn derde doelpunt van het seizoen. Daarmee kroonde Dumfries zich tot gedeeld Eredivisie-topscorer in het kalenderjaar 2020.

Na rust kon PSV niet echt doordrukken, maar ook het sterk geachte Willem II kon niet echt een vuist maken. Ryan Thomas ontnam de Tilburgers de illusie op een resultaat door de 2-0 aan te tekenen. Mike Trésor Ndayishimiye bepaalde met een koddig eigen doelpunt de eindstand op 3-0.

Daarmee werd een serie van negen wedstrijden zonder nederlaag van Willem II ruw beëindigd en komt PSV weer dichterbij de Brabantse concurrent. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Published on 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Published on 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Published on 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Published on 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Published on 14-2-2020