Prima uitgangspositie voor Chelsea na gelijkspel in Madrid Gepubliceerd op 27-4-2021 | Via ESPN

Real Madrid en Chelsea hebben met 1-1 gelijkgespeeld in de halve finale van de Champions League.

Real Madrid en Chelsea hebben met 1-1 gelijkgespeeld in de halve finale van de Champions League. In de stromende regen van Madrid waren de Engelsen de betere ploeg, maar kwamen ze niet verder dan een gelijkspel. De doelpunten werden gemaakt door Christian Pulisic en Karim Benzema. 1-1 is een prima uitgangspositie voor Chelsea voor de return van vijf mei in Londen.

Sterk Chelsea, flets Real

Chelsea was vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg. Al na tien minuten kreeg de Londense ploeg een levensgrote kans. Timo Werner kon de bal van dichtbij binnenschieten, maar schoot recht op Real-doelman Thibaut Courtois.

Vier minuten later was het wel raak voor Chelsea. Antonio Rüdiger vond Christian Pulisic, die Courtois omspeelde en de 1-0 binnenschoot. Pulisic is overigens de eerste Amerikaan die scoort in een halve finale van de Champions League. 

Na de 1-0 bleef Chelsea de betere ploeg, maar toch kwam Real Madrid op 1-1. In de 29ste minuut schoot Benzema schitterend raak. Het is alweer de 71ste treffer voor Karim Benzema in de Champions League. 

In de tweede helft maakte Real Madrid niet echt aanstalten om nog vol voor de overwinning te gaan en Chelsea vond de 1-1 tussenstand wel prima. Hierdoor waren er in de tweede helft geen grote kansen meer te zien in het Estadio Alfredo Di Stéfano. 

Oud-Ajacied Hakim Ziyech kwam in de 66e minuut in het veld bij Chelsea. Danny Makkelie was de scheidsrechter in Madrid. De return in Londen is volgende week.

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021