Primeur, maar geen driepunter voor Emmen bij Fortuna Gepubliceerd op 15-2-2020 | Via fox sports

FC Emmen heeft voor het eerst in de historie de nul gehouden in een uitduel in de Eredivisie. Genoeg voor winst was het niet, ook het team van Dick Lukkien kwam niet tot scoren bij Fortuna Sittard: 0-0.

Zowel Fortuna Sittard als FC Emmen is nog verwikkeld in een strijd tegen degradatie. Fortuna moet het daarbij hebben van thuiswedstrijden (zes zeges, twee gelijke spelen), terwijl Emmen pas twee punten pakte buitenshuis. Het team van Dick Lukkien hield in de Eredivisie zelfs nog nooit de nul in een uitwedstrijd tot zaterdag.

In Sittard kreeg Fortuna een paar goede mogelijkheden om die opmerkelijke reeks van Emmen in stand te houden. Mark Diemers trof de lat, terwijl Amadou Ciss een penalty werd onthouden. Dennis Telgenkamp voorkwam in de slotfase met een goede redding de winnende treffer van Fortuna. 

Emmen was zelf het dichtst bij een treffer via Lorenzo Burnet, maar de linksback trof de paal. De bezoekers konden ook niet meer profiteren van een late rode kaart van Branislav Ninaj. FC Emmen handhaafde zich daardoor op de dertiende plaats in de Eredivisie met 26 punten, twee meer dan Fortuna. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020