Primeur Padt, domper Postema bij Groningen-zege op Vitesse Gepubliceerd op 8-2-2020 | Via fox sports

FC Groningen heeft het thuisduel met Vitesse winnend afgesloten. Groningen hield de nul tegen de Arnhemmers en zag Ramon Pascal Lundqvist toeslaan vanaf elf meter: 1-0.

Dat Groningen zonder tegendoelpunten bleef tegen Vitesse met Sergio Padt onder de lat was een unicum. De Groningen-doelman hield tegen 24 ploegen in de Eredivisie de nul, maar nog niet tegen de Arnhemse ploeg. 

Daar kwam zaterdag verandering in, Vitesse kwam niet vaak dreigend in de buurt van Padt en was alleen in de openingsfase dichtbij een doelpunt. Groningen had aan een benutte strafschop van Ramon Pascal Lundqvist voldoende voor drie punten. De Zweed mocht aanleggen vanaf elf meter na een domme overtreding van Oussama Tannane op Ajdin Hrustic en faalde niet: 1-0.

Domper op de feestvreugde voor Groningen was een ogenschijnlijk zware blessure van Romano Postema. De voet van de jonge aanvaller klapte dubbel onder zijn lichaam. Hij wilde nog verder, maar staakte vroeg in de tweede helft toch de strijd. Dat maakte het debuut van Daishawn Redan mogelijk. De Hertha-huurling kon zijn debuut echter niet opluisteren met een doelpunt. (FOX Sports

 

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020