Primeur Pierie bij zege jeugdig Ajax op Vlap en Anderlecht Gepubliceerd op 6-7-2019 | Via fox sports

Ajax heeft zaterdag redelijk makkelijk afgerekend met Anderlecht. Kik Pierie maakte zijn eerste officieuze goal namens de Amsterdammers, terwijl Michel Vlap debuteerde bij de Belgen: 5-2.

Vlap tekende van de week officieel zijn contract bij Anderlecht en begon na slechts een paar trainingen zaterdag al gelijk in de basis. In de eerste helft had de ex-speler van sc Heerenveen een kans op een treffer, ware het niet dat hij Bruno Varela op zijn weg vond. Anderlecht was gevaarlijk, maar kwam wel met 2-0 achter. Het was tweemaal Dani de Wit die het net vond: 2-0.

Ajax geeft gas

Sidney Sam deed tussendoor wat terug, maar na de thee gaf Ajax met een aantal nieuwe namen gas. Ajax, waar Carel Eiting na blessureleed zijn rentree maakte, kwam op 3-1 door een kopbal van Pierie, waarna Klaas-Jan Huntelaar en Victor Jensen de Amsterdamse productie completeerde. Anderlecht zorgde voor het slotakkoord door uit een corner 5-2 te maken.

Hier bleef het bij, waardoor de manschappen van Erik ten Hag na de zege op Quick en het gelijkspel tegen Aalborg opnieuw een positief resultaat boekt in de voorbereiding. (FOX Sports) 

Uitgelicht

Eredivisie
Algemeen Directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord Gepubliceerd op 17-7-2019
Eredivisie
ECV bezorgd: gaat Ajax met tweede garnituur Eredivisie in Gepubliceerd op 15-7-2019
Eredivisie
Ruim 8.000 bezoekers bij 2e editie FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival Gepubliceerd op 11-7-2019
Eredivisie
AZ - Fortuna naar zondagavond vanwege voorronde Europa League Gepubliceerd op 10-7-2019
Eredivisie
FC Utrecht slaat slag met Dalmau Gepubliceerd op 9-7-2019