Primeur Pierie bij zege jeugdig Ajax op Vlap en Anderlecht Gepubliceerd op 6-7-2019 | Via fox sports

Ajax heeft zaterdag redelijk makkelijk afgerekend met Anderlecht. Kik Pierie maakte zijn eerste officieuze goal namens de Amsterdammers, terwijl Michel Vlap debuteerde bij de Belgen: 5-2.

Vlap tekende van de week officieel zijn contract bij Anderlecht en begon na slechts een paar trainingen zaterdag al gelijk in de basis. In de eerste helft had de ex-speler van sc Heerenveen een kans op een treffer, ware het niet dat hij Bruno Varela op zijn weg vond. Anderlecht was gevaarlijk, maar kwam wel met 2-0 achter. Het was tweemaal Dani de Wit die het net vond: 2-0.

Ajax geeft gas

Sidney Sam deed tussendoor wat terug, maar na de thee gaf Ajax met een aantal nieuwe namen gas. Ajax, waar Carel Eiting na blessureleed zijn rentree maakte, kwam op 3-1 door een kopbal van Pierie, waarna Klaas-Jan Huntelaar en Victor Jensen de Amsterdamse productie completeerde. Anderlecht zorgde voor het slotakkoord door uit een corner 5-2 te maken.

Hier bleef het bij, waardoor de manschappen van Erik ten Hag na de zege op Quick en het gelijkspel tegen Aalborg opnieuw een positief resultaat boekt in de voorbereiding. (FOX Sports) 

Uitgelicht

Eredivisie
Nederlandse voetbalwereld vraagt aandacht voor LHBTI acceptatie Gepubliceerd op 9-10-2019
Eredivisie
Effectieve Van Aanholt is ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 8-10-2019
Fox Sports
Malen uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-10-2019
Eredivisie
Nils Röseler: vaste waarde bij VVV-Venlo Gepubliceerd op 2-10-2019
Eredivisie
Martin Ødegaard ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 1-10-2019