Promes weer vrij, niet terug in Ajax-selectie Gepubliceerd op 15-12-2020 | Via fox sports

Quincy Promes maakt geen deel uit van de selectie van Ajax voor het bekerduel van woensdag met FC Utrecht in de Johan Cruijff ArenA. De aanvaller werd dinsdag door de politie op vrije voeten gesteld nadat hij zondag was gearresteerd vanwege betrokkenheid bij een steekpartij.

Het incident vond in juli plaats in een loods in Abcoude. Hierbij liep een familielid van de voetballer onder meer zeer ernstig knieletsel op. De 28-jarige Promes blijft nog wel verdachte in de zaak, maar hij wordt niet voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Behalve een ernstige verdenking moeten daarvoor gronden aanwezig zijn, zoals vluchtgevaar, gevaar voor herhaling of de vrees dat iemand het onderzoek saboteert. Die gronden zijn er niet, aldus het OM.

Promes ontkent iedere strafbare betrokkenheid en heeft de politie gevraagd om getuigen van de steekpartij te horen. "Hij wordt beschuldigd maar dat wil niet zeggen dat hij schuldig is", reageert woordvoerder Miel Brinkhuis van Ajax. "Het spreekt voor zich dat er eerst een gesprek met Quincy zal plaatsvinden en daar gaan we nu niet op vooruitlopen." (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021