'Trotse' PSV-nieuwkomer Sangaré: "Manier van spelen spreekt me aan" Gepubliceerd op 28-9-2020 | Via fox sports

PSV heeft middenvelder Ibrahim Sangaré (22) gecontracteerd. De Ivoriaan komt over van Toulouse en tekent in Eindhoven een contract voor vijf jaar.

Sangaré reisde vrijdag naar Eindhoven en onderging zaterdag de medische keuring. De middenvelder hoopt snel zijn debuut te maken voor PSV. "Ik kan niet wachten. Ik hoop dat het papierwerk zo snel mogelijk klaar is", reageert de vijfvoudig international van Ivoorkust op de clubsite. FOX Sports-analist Kees Kwakman zag Sangaré in 2019 in actie voor Ivoorkust op de Afrika Cup en typeert de middenvelder als 'fysiek sterk' en een 'goede balafpakker'. 

Technisch manager John de Jong is blij met de komst van Sangaré, die naar verluidt ongeveer 9 miljoen euro kost. "Ibrahim voegt power, lengte en atletisch vermogen toe aan ons middenveld. Dat zijn specifieke kwaliteiten die van toegevoegde waarde zijn voor onze selectie."

Sangaré, die sinds 2016 voor Toulouse speelde, degradeerde afgelopen seizoen met de club naar de Ligue 2. "Nu ontstond, ook door de degradatie van Toulouse, het juiste moment om toe te slaan", aldus John de Jong. "Wij waren echter niet de enigen die er zo over dachten en daarom zijn we erg blij dat het is gelukt." (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Voetballers en trainers zetten zich in voor bewustwording van coronaregels Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Danilo zorgt voor samba in Enschede Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Zo schreef Traoré met Ajax eredivisiehistorie Gepubliceerd op 26-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020