PSV dankt Dumfries en Unnerstall bij zege op strijdvaardig Groningen Gepubliceerd op 8-3-2020 | Via fox sports

PSV heeft dankzij uitblinker Lars Unnerstall drie punten overgehouden aan het duel met FC Groningen. De Eindhovenaren boekten enigszins tegen de verhoudingen in een 0-1 overwinning.

Beide ploegen hadden duidelijk even tijd nodig om op stoom te komen; pas na een kwartier spelen zorgde PSV voor het eerste gevaar, maar was wel direct succesvol. Een pass op maat van Jorrit Hendrix werd door Denzel Dumfries langs de verbouwereerde Sergio Padt geschoten. De rechtsback maakte alweer zijn zevende treffer van dit seizoen.

Unnerstall 

Groningen had de rust blijkbaar nodig om orde op zaken te stellen, want het kwam sterk uit de kleedkamer. Hoewel echte grote kansen aanvankelijk uitbleven, was het dankzij Unnerstall dat PSV overeind bleef in Groningen. 

Na een geweldige redding van de Duitser op een schot van Mo El Hankouri, redde de doelman vervolgens twee keer knap op schoten van Ajden Hrustic en Ahmed El Messaoudi.

PSV had de tweede helft weinig in te brengen, maar bleef dankzij Unnerstall overeind. De achterstand op nummer drie Feyenoord blijft één punt, Ajax en AZ staan zeven punten los. De Eindhovenaren hebben echter een wedstrijd meer in de benen. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020