PSV deelt pas in slotfase genadeklap uit aan Groningen Gepubliceerd op 25-9-2019 | Via fox sports

Een goede eerste helft legde de basis voor de 3-1 overwinning van PSV op FC Groningen. De thuisploeg stond bij rust al met 2-0 voor. Het leek even spannend te worden door de aansluitingstreffer van Pascal Ramon Lundqvist, echter maakte Bruma vlak voor het eindsignaal een einde aan de Groningse illusies.

Het eerste schot op doel leverde voor de Eindhovenaren meteen een treffer op. Pablo Rosario kon op aangeven van Steven Bergwijn vrij uithalen. De bal ging via de binnenkant van de paal over de doellijn: 1-0.

  

Denzel Dumfries verdubbelde de voorsprong na een prachtige aanval van de Eindhovenaren. Donyell Malen bediende de rechtsback op maat die de bal achter Sergio Padt schoof. Zodoende ging PSV met een ruime voorsprong de rust in. 

Groningen kwam sterk uit de kleedkamer in de tweede helft. De Noordelingen konden de bal langer in de ploeg houden en dat resulteerde in de aansluitingstreffer van Ramon Pascal Lundqvist. De middenvelder, die een deel van zijn jeugdopleiding genoot bij PSV, zette de 2-1 op het bord. 

Spannend werd het echter niet meer, omdat Groningen niet in staat was door te bijten. Bruma bepaalde vlak voor het laatste fluitsignaal de eindstand op 3-1 door van dichtbij binnen te tikken. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Willem II keeper Wellenreuther verrast bijzondere werknemer Henry in coronacrisis Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
Eredivisieclubs unaniem akkoord over verdeling mediagelden en benoeming Jan de Jong Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020