PSV deelt pas in slotfase genadeklap uit aan Groningen Published on 25-9-2019 | By fox sports

Een goede eerste helft legde de basis voor de 3-1 overwinning van PSV op FC Groningen. De thuisploeg stond bij rust al met 2-0 voor. Het leek even spannend te worden door de aansluitingstreffer van Pascal Ramon Lundqvist, echter maakte Bruma vlak voor het eindsignaal een einde aan de Groningse illusies.

Het eerste schot op doel leverde voor de Eindhovenaren meteen een treffer op. Pablo Rosario kon op aangeven van Steven Bergwijn vrij uithalen. De bal ging via de binnenkant van de paal over de doellijn: 1-0.

  

Denzel Dumfries verdubbelde de voorsprong na een prachtige aanval van de Eindhovenaren. Donyell Malen bediende de rechtsback op maat die de bal achter Sergio Padt schoof. Zodoende ging PSV met een ruime voorsprong de rust in. 

Groningen kwam sterk uit de kleedkamer in de tweede helft. De Noordelingen konden de bal langer in de ploeg houden en dat resulteerde in de aansluitingstreffer van Ramon Pascal Lundqvist. De middenvelder, die een deel van zijn jeugdopleiding genoot bij PSV, zette de 2-1 op het bord. 

Spannend werd het echter niet meer, omdat Groningen niet in staat was door te bijten. Bruma bepaalde vlak voor het laatste fluitsignaal de eindstand op 3-1 door van dichtbij binnen te tikken. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Meer dan half miljoen eDivisie views in twee dagen Published on 15-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019
Eredivisie
Oud-profvoetballer Kees strijdt met Willem II tegen dementie Published on 11-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Matthijs de Ligt Published on 5-11-2019