PSV en Afellay na dit seizoen uit elkaar Gepubliceerd op 27-5-2020 | Via fox sports

Ibrahim Afellay (34) en PSV nemen aan het einde van het seizoen afscheid van elkaar, zo is in onderling overleg afgesproken. De 53-voudig international wil nog wel door als speler en de komende periode gaan zoeken naar een nieuwe werkgever.

Afellay maakte afgelopen seizoen bij PSV zijn rentree na twee jaar blessureleed. Hij kwam echter tot slechts drie Eredivisie-wedstrijden en één bekerwedstrijd. Het eenjarig contract dat Afellay vorig jaar tekende wordt nu dus niet verlengd.

Afellay werd bij zijn terugkeer bij PSV door toenmalig trainer Mark van Bommel benoemd tot aanvoerder, maar kon op het veld zijn leidersrol niet etaleren. Denzel Dumfries was tweede aanvoerder en daardoor in de media vaak het boegbeeld van de Eindhovenaren.

Afellay: 'Wederzijds warmte'

De routinier kijkt met een goed gevoel terug op zijn onderhoud met de leiding van PSV. "De Jong en Gerbrands zijn eerlijk geweest en dat waardeer ik ontzettend", vertelt Afellay. "Ze hebben duidelijk laten blijken dat de warmte die ik voel voor PSV wederzijds is. En daar ben ik echt blij mee. Ik ben door de jaren heen een echte PSV’er geworden en gebleven. Het is mooi om te horen dat ik hier altijd welkom blijf."

Toekomst

Technisch manager John de Jong. "Ibi is op en top professional. Een voorbeeld voor velen. Zijn drive om terug te willen komen na maar liefst drie zware knieblessures is prijzenswaardig geweest. Maanden heeft hij individueel getraind, daarna met PSV onder 19, om vervolgens bij de A-selectie in te stromen. Ik heb daar echt bewondering voor. Maar naast die brandende ambitie maakt hij keuzes met zijn verstand en gaat hij nooit over één nacht ijs. Om al deze karaktereigenschappen willen wij hem in de toekomst graag weer bij PSV betrekken. In de rol die hem past." (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020