PSV en Philips tien jaar langer met elkaar door Gepubliceerd op 11-11-2020 | Via fox sports

PSV heeft de sponsorovereenkomst met Philips met tien jaar verlengd, tot 2031. De Eindhovense club en het gezondheidstechnologiebedrijf zijn al sinds 1913 aan elkaar verbonden.

"Juist in deze tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is, vinden we het belangrijk onze verbondenheid en maatschappelijke betrokkenheid bij de club en de regio uit te spreken", aldus Frans van Houten, topman van Philips. "Daarom hebben we, als oprichter van PSV, besloten ons de komende tien jaar verder te verbinden aan PSV. Daarmee leggen we samen een stevige basis voor nieuw, toekomstig succes."

De samenwerking tussen PSV en Philips betekent onder meer dat het stadion zeker tot 2031 de naam Philips Stadion draagt. Daarnaast blijven beide partijen samenwerken aan nieuwe innovaties om het topsportklimaat van de club te verbeteren.

"Philips maakt een enorme transformatie door naar gezondheidstechnologiebedrijf. Hun expertise en innovaties op het gebied van medische technologie zijn van vitaal belang", aldus Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV. "We passen deze ook toe om de prestaties en gezondheid van onze spelers, staf en medewerkers naar een nog hoger niveau te brengen. Daarmee is onze samenwerking misschien wel hechter dan ooit tevoren."

Bovendien verbindt Philips zich voor nog eens vijf jaar aan het zogenoemde Brainport-PSV Partnership, dat naast Philips bestaat uit ASML, High Tech Campus Eindhoven, Jumbo Supermarkten, Royal Swinkels Family Brewers en VDL. Die samenwerking is gestart op 1 juli 2019.

Philips stond tot een paar jaar geleden op de voorzijde van het shirt van PSV. Tegenwoordig prijkt daar de naam van Brainport Eindhoven. (ANP)

Op FOX Sports 1 gaat donderdag om 20.00 uur de documentaire 'PSV & Philips, toen, nu en altijd' in première. 

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020