PSV heeft geen kind aan PEC Zwolle Gepubliceerd op 29-9-2019 | Via fox sports

PSV staat na zondag in de Eredivisie weer op gelijke hoogte met Ajax. Het elftal van trainer Mark van Bommel won overtuigend bij PEC Zwolle: 0-4.

Vlak voor rust brak Pablo Rosario de ban. In de 39ste minuut schoot hij van buiten de zestien meter raak. De middenvelder maakte twee doelpunten met zijn laatste twee doelpogingen in de Eredivisie, terwijl hij met zijn 31 schoten daarvoor nooit tot scoren kwam.

Het duurde tot de 68ste minuut voordat de Eindhovenaren weer het net vonden. Ook Donyell Malen was trefzeker van buiten het zestienmetergebied. Malen scoorde voor het eerst in de Eredivisie van buiten het strafschopgebied, terwijl het voor PEC Zwolle de zesde keer dit seizoen was dat het een goal tegen kreeg van buiten de zestien, meer dan ieder ander team.

​Malen heeft nu acht keer gescoord in de competitie en verstevigde daarmee zijn eerste plaats op de topscorerslijst.

De ingevallen Ritsu Doan zette de score op 0-3, door eerst zelf de aanval op te zetten en vervolgens de bal in de lange hoek binnen te krullen.

Laat in de blessuretijd deed Erick Gutiérrez ook nog een duit in het zakje. Uit een rebound tekende de Mexicaan voor zijn eerste doelpunt sinds oktober 2018.

Door de overwinning staat PSV met twintig punten op de tweede plek. Ajax staat na acht wedstrijden eerste met een beter doelsaldo. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Maximale flexibiliteit in nieuwe speeldagenkalender 2020-21 Gepubliceerd op 26-6-2020
Eredivisie
‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ Vanaf 1 augustus live op FOX Sports Gepubliceerd op 25-6-2020
Eredivisie
De bal gaat snel weer rollen in de Eredivisie Gepubliceerd op 24-6-2020