PSV herovert tweede positie na overwinning op Heracles Gepubliceerd op 4-4-2021 | Via ESPN

Invaller Ihattaren laat zich zien met een prachtig doelpunt

PSV staat na zondag weer op de tweede plaats in de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen in eigen stadion met 3-0 van Heracles Almelo.

Donyell Malen opende in de 9e minuut de score. De aanvaller passeerde doelman Janis Blaswich in de korte hoek en staat nu op zestien doelpunten in de competitie. Aanvoerder Denzel Dumfries kopte halverwege de 2-0 binnen. Bij beide doelpunten gaf de Franse middenvelder Olivier Boscagli de voorzet. Ibrahim Sangaré kreeg rust omdat hij na interlands met Ivoorkust pas vrijdag laat terugkeerde in Nederland. Boscagli, tegen AZ afwezig, nam de plaats controlerend op het middenveld van hem over.

De tweede helft verliep lange tijd zonder veel spektakel. Invaller Mohamed Ihattaren, de laatste tijd vaak bekritiseerd, draaide de bal in blessuretijd prachtig in de linkerbovenhoek.

Na 28 speelronden hebben PSV en AZ allebei 58 punten. Het doelsaldo van PSV, dat de laatste zes duels op papier een makkelijker programma dan AZ heeft, is beter. Heracles Almelo staat op de negende plek.

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021