PSV huurt Rodriguez voor een half seizoen van AC Milan Gepubliceerd op 29-1-2020 | Via fox sports

PSV is in de zoektocht naar een geschikte linksback uitgekomen bij Ricardo Rodriguez. De 71-voudig Zwitsers international wordt voor een half jaar gehuurd van AC Milan, zonder daarin een optie tot koop.

De transfer is in een afrondende fase, meldt een woordvoerder van de club. PSV was naarstig op zoek naar versterking voor de linksbackpositie. Nieuwkomers Toni Lato en Olivier Boscagli konden niet overtuigen en ook middenvelder Michal Sadilek voldeed niet. Momenteel speelt trainer Ernest Faber met Nick Viergever op linksback, waar de voormalig Ajacied bij voorkeur centraal speelt. 

De 27-jarige Rodriguez begon het seizoen bij AC Milan nog als basisspeler, maar kwam desondanks niet verder dan vijf optredens in de hoofdmacht van de Italianen. Naar verluidt stond Rodriguez ook in de belangstelling van Fenerbahçe en Napoli, zo meldden verschillende Italiaanse media.

Eerder probeerde PSV al Patrick van Aanholt naar Eindhoven te halen, maar een derde bod werd door Crystal Palace afgewezen. Thomas Ouwejan stond ook op het verlanglijstje, maar AZ wees een huuraanbieding resoluut af. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Clint Leemans uitgeroepen tot Eredivisie-speler van de maand Gepubliceerd op 1-10-2020
Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020