PSV legt ADO over de knie ondanks gebrek aan effectiviteit Published on 11-8-2019 | By fox sports

Een oppermachtig PSV heeft in eigen huis een magere zege geboekt op ADO Den Haag. Ondanks een legio kansen werd het 'slechts' 3-1 voor de Eindhovenaren.

ADO verrast

PSV gold de gehele eerste helft als bovenliggende partij, maar keek na ruim 33 minuten spelen toch tegen een achterstand aan. Uitblinker Thomas Necid kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld, om hem vervolgens snoeihard langs Jeroen Zoet te schieten.

De Eindhovenaren appelleerden voor hands, maar VAR Pol van Boekel en Danny Makkelie keurden de treffer goed.

Bruma's eerste

In de kwalificatie voor de Champions League lukte het hem al twee keer, maar nu heeft PSV-aanwinst Bruma ook zijn eerste Eredivisie-doelpunt te pakken. Van grote schoonheid was de treffer echter niet, want op aangeven van Steven Bergwijn verschalkte de Portugees de kansloze Robert Zwinkels via het lichaam van Danny Bakker: 1-1.

Blessure Lozano

Vlak na rust kreeg PSV een domper te verwerken, toen Hirving Lozano het veld geblesseerd moest verlaten. Cody Gakpo stond als vervanger van de Mexicaan koud in het veld toen Donyell Malen PSV met zijn eerste van het seizoen op voorsprong schoot: 2-1. Het voorbereidende werk van Michal Sadilek mag daarbij niet onvermeld blijven.

PSV bleef op zoek naar de derde en waarschijnlijk beslissende treffer, die er niet leek te komen. Dumfries leek twee keer voor die derde te zorgen, maar zag eerst zijn doelpunt worden afgekeurd en kopte even later uit vrije positie net naast.

Malen was na een mooie aanval ruim tien minuten voor tijd heel dichtbij, maar de lat belette hem. Uiteindelijk lukte het Gakpo wel om het duel op slot te gooien. De aanvaller bekroonde zijn uitstekende invalbeurt met een uiterst curieuze treffer. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019