PSV legt ADO over de knie ondanks gebrek aan effectiviteit Gepubliceerd op 11-8-2019 | Via fox sports

Een oppermachtig PSV heeft in eigen huis een magere zege geboekt op ADO Den Haag. Ondanks een legio kansen werd het 'slechts' 3-1 voor de Eindhovenaren.

ADO verrast

PSV gold de gehele eerste helft als bovenliggende partij, maar keek na ruim 33 minuten spelen toch tegen een achterstand aan. Uitblinker Thomas Necid kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld, om hem vervolgens snoeihard langs Jeroen Zoet te schieten.

De Eindhovenaren appelleerden voor hands, maar VAR Pol van Boekel en Danny Makkelie keurden de treffer goed.

Bruma's eerste

In de kwalificatie voor de Champions League lukte het hem al twee keer, maar nu heeft PSV-aanwinst Bruma ook zijn eerste Eredivisie-doelpunt te pakken. Van grote schoonheid was de treffer echter niet, want op aangeven van Steven Bergwijn verschalkte de Portugees de kansloze Robert Zwinkels via het lichaam van Danny Bakker: 1-1.

Blessure Lozano

Vlak na rust kreeg PSV een domper te verwerken, toen Hirving Lozano het veld geblesseerd moest verlaten. Cody Gakpo stond als vervanger van de Mexicaan koud in het veld toen Donyell Malen PSV met zijn eerste van het seizoen op voorsprong schoot: 2-1. Het voorbereidende werk van Michal Sadilek mag daarbij niet onvermeld blijven.

PSV bleef op zoek naar de derde en waarschijnlijk beslissende treffer, die er niet leek te komen. Dumfries leek twee keer voor die derde te zorgen, maar zag eerst zijn doelpunt worden afgekeurd en kopte even later uit vrije positie net naast.

Malen was na een mooie aanval ruim tien minuten voor tijd heel dichtbij, maar de lat belette hem. Uiteindelijk lukte het Gakpo wel om het duel op slot te gooien. De aanvaller bekroonde zijn uitstekende invalbeurt met een uiterst curieuze treffer. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019