PSV maakt geen fout en wint kinderlijk eenvoudig van Willem II Gepubliceerd op 25-4-2019 | Via fox sports

PSV is weer in punten gelijk gekomen met koploper Ajax. De Eindhovenaren kenden een makkelijk avond tegen Willem II en zegevierden met 0-3.

Vooraf werd er nog gesproken van een potentieel lastige avond voor de ploeg van Mark van Bommel. Vorig seizoen ging PSV namelijk met duidelijke cijfers de bietenbrug op in Tilburg. Destijds werd het 5-0, maar een goed resultaat zat er deze keer voor de thuisploeg geen moment in. Het hoogtepunt voor de Tilburgers vond eigenlijk al voor de aftrap plaats. Cultheld Fran Sol nam voor het duel afscheid van het Willem II-publiek.

Stroef begin

Ondanks een stroef eerste halfuur wist PSV tweemaal in korte tijd raak te prikken. De openingstreffer kwam op naam van Donyell Malen die na een fraaie individuele actie Willem II-doelman Michael Woud verschalkte. Een paar minuten later zag de Tilburgse doelman er niet goed uit bij een vrije trap van Michal Sadilek. De doelman tastte mis waarna de bal in één keer in het doel vloog. Luuk de Jong leek in eerste instantie raak te koppen, maar de bal scheerde vlak over het hoofd van de aanvaller heen. De Jong begon de wedstrijd overigens wederom als aanvallende middenvelder achter Malen. Afgelopen zondag tegen ADO Den Haag startte de topscorer van de Eredivisie ook al op nummer 10.

Knieblessure Lozano

In de tweede helft kwam PSV amper in de problemen en scoorde Steven Bergwijn de derde Eindhovense treffer van de avond. Enige smet op de avond voor PSV was het uitvallen van Hirving Lozano. De Mexicaan werd een paar minuten voor tijd hard geraakt en voelde meteen aan zijn knie. Met een brancard moest de aanvaller uiteindelijk weggedragen worden. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019