PSV met hangen en wurgen langs FC Groningen Gepubliceerd op 26-1-2019 | Via fox sports

Met veel pijn en moeite heeft PSV met 2-1 van FC Groningen gewonnen. Na een vroege 2-0 voorsprong leek er niets aan de hand, maar na de 2-1 van Ludovit Reis bleef het tot het eind spannend.

Hirving Lozano ging kort voor rust op een brancard van het veld. Lozano botste met zijn hoofd hard op dat van de Duitse verdediger Tim Handwerker.

Lozano speelde in de eerste helft de hoofdrol. Hij maakte beide doelpunten voor de thuisploeg. Bij beide treffers was Gastón Pereiro belangrijk. De Uruguayaan was de eerste vier maanden van het seizoen basisspeler onder leiding van Mark van Bommel.

Lozano 

Het eerste doelpunt viel na een kwartier. Pereiro bediende buitenspeler Steven Bergwijn, die na een goede individuele actie de achterlijn haalde en de bal teruglegde op Lozano. De Mexicaan kon de bal eenvoudig binnenwerken. Bij de tweede treffer legde Pereiro de bal perfect neer bij de tweede paal, waar Lozano weer raak schoot: 2-0.

Reis

Er leek niets aan de hand voor PSV, maar Groningen kwam in de 34ste minuut wat gelukkig terug. Na een hoekschop schoot Ludovit Reis een afgeslagen bal via verdediger Nick Viergever achter de kansloze doelman Jeroen Zoet.

Sergio Padt, de keeper van Groningen, zorgde er met enkele goede reddingen voor dat zijn team in de wedstrijd bleef.

Met Donyell Malen in de ploeg voor Lozano, die nu op dertien doelpunten in de competitie staat, probeerde PSV na rust alsnog weg te lopen bij FC Groningen.

Echt grote kansen bleven lang uit, al was Bergwijn in de 75e minuut dicht bij de bevrijdende 3-1. Bijna kwam Groningen langszij, maar de bal belandde na een vrije trap van Thomas Bruns op de lat. In blessuretijd leek de 2-2 alsnog te vallen, maar de bal ging na een scrimmage naast. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax verkleint gat met PSV na zege op NAC Breda Gepubliceerd op 18-2-2019
Eredivisie
Eredivisieclubs helpen 280 fans met overgewicht gezonder te leven Gepubliceerd op 14-2-2019
Eredivisie
PSV in slotfase naast FC Utrecht Gepubliceerd op 11-2-2019
Eredivisie
Weergaloze goal Van der Meer bezorgt Excelsior winst op Feyenoord Gepubliceerd op 4-2-2019
Eredivisie
Patrick Joosten uitgeroepen tot Speler van de Maand januari Gepubliceerd op 30-1-2019