PSV met hangen en wurgen langs FC Groningen Gepubliceerd op 26-1-2019 | Via fox sports

Met veel pijn en moeite heeft PSV met 2-1 van FC Groningen gewonnen. Na een vroege 2-0 voorsprong leek er niets aan de hand, maar na de 2-1 van Ludovit Reis bleef het tot het eind spannend.

Hirving Lozano ging kort voor rust op een brancard van het veld. Lozano botste met zijn hoofd hard op dat van de Duitse verdediger Tim Handwerker.

Lozano speelde in de eerste helft de hoofdrol. Hij maakte beide doelpunten voor de thuisploeg. Bij beide treffers was Gastón Pereiro belangrijk. De Uruguayaan was de eerste vier maanden van het seizoen basisspeler onder leiding van Mark van Bommel.

Lozano 

Het eerste doelpunt viel na een kwartier. Pereiro bediende buitenspeler Steven Bergwijn, die na een goede individuele actie de achterlijn haalde en de bal teruglegde op Lozano. De Mexicaan kon de bal eenvoudig binnenwerken. Bij de tweede treffer legde Pereiro de bal perfect neer bij de tweede paal, waar Lozano weer raak schoot: 2-0.

Reis

Er leek niets aan de hand voor PSV, maar Groningen kwam in de 34ste minuut wat gelukkig terug. Na een hoekschop schoot Ludovit Reis een afgeslagen bal via verdediger Nick Viergever achter de kansloze doelman Jeroen Zoet.

Sergio Padt, de keeper van Groningen, zorgde er met enkele goede reddingen voor dat zijn team in de wedstrijd bleef.

Met Donyell Malen in de ploeg voor Lozano, die nu op dertien doelpunten in de competitie staat, probeerde PSV na rust alsnog weg te lopen bij FC Groningen.

Echt grote kansen bleven lang uit, al was Bergwijn in de 75e minuut dicht bij de bevrijdende 3-1. Bijna kwam Groningen langszij, maar de bal belandde na een vrije trap van Thomas Bruns op de lat. In blessuretijd leek de 2-2 alsnog te vallen, maar de bal ging na een scrimmage naast. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
FC Utrecht speelt woensdag met mantelzorgers op de borst Gepubliceerd op 23-4-2019
Eredivisie
Derby van het Noorden in het teken van KiKa Gepubliceerd op 12-4-2019
Eredivisie
Eredivisie speelt volgend seizoen met Rembrandtbal Gepubliceerd op 5-4-2019
Eredivisie
Dusan Tadic uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-4-2019
Eredivisie
Teaser: Johnny de Mol schiet bal Rijksmuseum in Gepubliceerd op 1-4-2019