PSV moet het de rest van het seizoen stellen zonder Malen Gepubliceerd op 4-1-2020 | Via fox sports

Donyell Malen moet de rest van het seizoen toekijken. De topscorer van PSV is in de Verenigde Staten geopereerd aan zijn knie en wacht een lange revalidatie.

Volgens de Brabantse club gaat het om een "lichte en beperkte" operatie. De Eindhovenaren melden via de eigen kanalen dat de prognose is dat de 20-jarige aanvaller niet meer in actie gaat komen dit seizoen. Malen liep het kwetsuur in zijn knie op tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Eerder werd al bekend dat hij maandenlang aan de kant zou staan.

“In het begin was ik bang voor de zwaarst mogelijke blessure, maar daar is gelukkig geen sprake van”, reageert een opgeluchte Malen op de clubwebsite. “De dokters zien het als een lichte ingreep en daar ben ik -ondanks dat het allemaal vervelend is- toch blij mee. Natuurlijk is het balen dat ik dit seizoen niet meer kan voetballen, maar het had erger kunnen aflopen. Ik wil mijn familie en alle anderen die me hebben gesteund heel erg bedanken. Ik ga er alles aan doen om beter en sterker terug te komen.”

Medisch manager dr. Wart van Zoest van PSV reageert hoopvol: "We mogen concluderen dat de operatie succesvol is verlopen. Er zijn geen onverwachte zaken aan het licht gekomen. Donyell blijft nu minimaal twee weken hier om zijn revalidatie op te starten en keert dan voor het vervolg terug naar Nederland."

Naast PSV is het ook voor bondscoach Ronald Koeman een grote tegenvaller, Memphis Depay liep eveneens een zware knieblessure op. Oranje begint op 16 juni aan het Europees Kampioenschap. Voor beide spelers lijkt dat toernooi te vroeg te komen. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020