PSV pas in tweede helft op stoom tegen tiental Fortuna Gepubliceerd op 3-2-2019 | Via fox sports

PSV heeft na een productieve tweede helft ruimschoots afgerekend met een tiental van Fortuna Sittard. In het Phillips Stadion werd het mede dankzij een hattrick van Luuk de Jong 5-0 voor de koploper.

PSV greep al na acht minuten de leiding tegen promovendus Fortuna. Gastón Pereiro profiteerde beheerst van zwak uitverdedigen van Andrija Balic: 1-0.

Een misère ontstond voor Fortuna toen verdediger Clint Essers al na 32 minuten spelen zijn tweede gele kaart ontving. De Eindhovenaren wisten daar tot de rust niet van te profiteren.

De Jong

De bevrijdende 2-0 kwam negen minuten na rust. Met zijn honderdste treffer in dienst van PSV verdubbelde De Jong met het hoofd de score. 

De ingevallen Cody Gakpo maakte een einde aan alle hoop van Fortuna. Op aangeven van Steven Bergwijn, die later zwaar geblesseerd uitviel, schoot Gakpo van afstand schitterend raak: 3-0.

Met zijn tweede treffer van de middag zette De Jong ook de 4-0 op zijn naam. Angeliño gaf maar weer eens voor, De Jong gleed simpel raak. 

Hattrick

Dat De Jong helemaal terug in vorm is onderstreepte hij door zijn hattrick te volmaken bij de 5-0. Nadat Gakpo op de bal schoot kopte de spits op aangeven van Pereiro raak. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
FC Utrecht speelt woensdag met mantelzorgers op de borst Gepubliceerd op 23-4-2019
Eredivisie
Derby van het Noorden in het teken van KiKa Gepubliceerd op 12-4-2019
Eredivisie
Eredivisie speelt volgend seizoen met Rembrandtbal Gepubliceerd op 5-4-2019
Eredivisie
Dusan Tadic uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-4-2019
Eredivisie
Teaser: Johnny de Mol schiet bal Rijksmuseum in Gepubliceerd op 1-4-2019