PSV huurt Griekse spits Mitroglou Gepubliceerd op 21-8-2019 | Via fox sports

Konstantinos Mitroglou is de nieuwe spits van PSV. De Griekse aanvaller wordt gehuurd van Galatasaray. PSV betaalt een huursom van 1,25 miljoen euro aan de Turken.

PSV zocht naar aanvallende versterking door het wegvallen van Sam Lammers en Gastón Pereiro. De Eindhovenaren kwamen uit bij de 31-jarige Mitroglou, die vooral furore maakte als speler van Benfica. 

Het afgelopen half jaar werd Mitroglou uitgeleend aan Galatasaray door Olympique Marseille. Hij kwam zeven keer in actie en maakte één doelpunt voor de Turkse club.

De Eindhovenaren hebben de spits direct ingeschreven voor de Europa League, waardoor hij speelgerechtigd is voor de play-offs van de Europa League. De Griek zit donderdagavond tegen Apollon Limassol al bij de selectie.

"Mitroglou brengt kwaliteiten mee die we nog niet voorhanden hadden. Hij kan voor variatie in het aanvalsspel zorgen en daarnaast is het een ervaren speler. Een goede aanvulling voor onze overwegend jonge spelersgroep", verklaart technisch manager John de Jong. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Willem Janssen verrast zieke Wessel in bijzondere skybox WKZ Gepubliceerd op 25-2-2020
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Henk Veerman Gepubliceerd op 25-2-2020
Eredivisie
Officieel: Ziyech rondt transfer naar Chelsea af Gepubliceerd op 24-2-2020
Eredivisie
Buijs zorgt voor stabiliteit bij FC Groningen Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
PSV vol vertrouwen naar Vitesse Gepubliceerd op 21-2-2020