PSV recht rug tegen PEC en is weer koploper Gepubliceerd op 4-4-2019 | Via fox sports

PSV heeft zonder problemen de koppositie in de Eredivisie weer overgenomen. Na de nederlaag in de Kampioenskraker was PEC Zwolle donderdag een maatje te klein: 4-0.

PSV begon de wedstrijd met Gastón Pereiro, die de plaats innam van Michal Sadílek, die tegen Ajax nog in de basis stond. 

Pereiro betaalde zijn basisplaats direct uit: in de 24ste minuut maakte Luuk de Jong uit zijn corner de 1-0. Daarvoor had PSV moeite het spel te maken.

Een kwartier na rust maakte Steven Bergwijn het klusje af. De international zat op de brommer en ging met een rush richting het doel van Mickey van der Hart, waarna hij knap af wist te ronden. 

In de 75ste minuut was het weer De Jong die het net vond. En weer scoorde hij met het hoofd: zijn 52ste kopgoal in de Eredivisie.

Invaller Cody Gakpo leek de 4-0 te maken, maar na bestudering van de beelden bleek hij buitenspel te staan en ging dat feest dus niet door. Een andere invaller - Donyell Malen - maakte die vierde daarna alsnog.

Door de overwinning staat PSV weer eerste met twee punten voorsprong op Ajax. PEC Zwolle staat met 32 punten uit 28 wedstrijden zeven punten los van de degradatiezone. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
KNVB start met VAR-communicatie op videoschermen in Eredivisie Gepubliceerd op 14-10-2019
Eredivisie
Nederlandse voetbalwereld vraagt aandacht voor LHBTI acceptatie Gepubliceerd op 9-10-2019
Eredivisie
Effectieve Van Aanholt is ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 8-10-2019
Fox Sports
Malen uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-10-2019
Eredivisie
Nils Röseler: vaste waarde bij VVV-Venlo Gepubliceerd op 2-10-2019