PSV contracteert Baumgartl Published on 25-7-2019 | By fox sports

PSV heeft de komst van Timo Baumgartl afgerond. De 23-jarige verdediger komt over van VfB Stuttgart, dat afgelopen seizoen uit de Bundesliga degradeerde. Hij zet zijn handtekening onder een vijfjarig contract.

Baumgartl moet bij PSV de vertrokken Daniel Schwaab opvolgen. Hij gaat als rechter centraleverdediger concurreren met de van Hertha BSC teruggekeerde Derrick Luckassen. PSV heeft met Nick Viergever en Trent Sainsbury nog twee centrale verdedigers onder contract staan. Volgens het Duitse Bild betaalt PSV 12 miljoen euro voor Baumgartl.

Baumgartl speelde bij VfB Stuttgart samen met Schwaab. "Zijn enthousiasme over PSV heeft een belangrijke rol gespeeld bij het maken van mijn keuze", vertelt hij. "Ik kijk er naar uit om hier aan de slag te gaan. PSV speelt om de prijzen, dat is de uitdaging die ik zocht."

Trainer Mark van Bommel ziet zijn selectie met de komst van Baumgartl completer worden. "Hij geeft me een extra optie in de verdediging en daar ben ik als coach blij mee."

Van Bommel kent de geruchten over de belangstelling van Bologna voor Jorrit Hendrix. "Maar hij is nog niet weg." De trainer van PSV legt zich ook nog niet neer bij een vertrek van Gastón Pereiro naar Spartak Moskou. "Gastón hoeft van mij niet weg", stelde hij. "Hij zat tegen Basel niet bij de selectie omdat hij weinig heeft gespeeld bij de Copa América. Iedere speler heeft zijn eigen verhaal nu. We kijken steeds wie wanneer kan en moet spelen." (FOX Sports/ANP)

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019