PSV stelt Roger Schmidt aan als nieuwe trainer Gepubliceerd op 11-3-2020 | Via fox sports

Roger Schmidt is de nieuwe trainer van PSV. De Duitser zwaait vanaf volgend seizoen de scepter in Eindhoven. Hij neemt één assistent mee: de 44-jarige Jörn Wolf.

​De 52-jarige Schmidt is de opvolger van Mark van Bommel, die in december de laan werd uitgestuurd bij PSV. Interim-trainer Ernest Faber keert komende zomer terug in zijn rol als Hoofd Jeugdopleiding.

Schmidt is de eerste buitenlandse trainer bij de huidige nummer vier van de Eredivisie sinds de Belg Eric Gerets, die tot 2002 werkzaam was voor de Brabanders.

Eredivisie
"De Eredivisie is onderdeel van de uitdaging die ik bij PSV heb gevonden", vertelt Schmidt op de clubwebsite. "Het Nederlandse voetbal heeft mij altijd kunnen bekoren en ik kijk er echt naar uit om in een voor mij compleet nieuwe omgeving aan de slag te gaan."

"PSV staat volledig achter de manier van voetballen waar ik voor sta. En ik sta achter de eis van PSV dat de club altijd om de prijzen moet spelen. Mijn teams voetballen om te winnen, altijd."

Schmidt was het meest recent werkzaam in China bij Beijing Guoan en coachte eerder onder meer Bayer Leverkusen en Red Bull Salzburg.

Perez

Analist Kenneth Perez gaf een maand geleden bij Voetbalpraat al aan te hopen op de komst van Schmidt bij PSV.

 

(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020