PSV ten onder tegen Olympiakos na blunder Baumgartl Gepubliceerd op 18-2-2021 | Via ESPN

PSV staat voor zware opgave na nederlaag in Griekenland.

PSV heeft zichzelf geen goede uitgangspositie verschaft in de Europa League-clash met Olympiakos. In Griekenland ging de zwalkende ploeg van Roger Schmidt met 4-2 onderuit.

Na een vermakelijke, maar allesbehalve goede eerste helft stond er al een 3-2 tussenstand op het scorebord. PSV incasseerde een vroege tegentreffer van Andreas Bouchalakis uit een standaardsituatie, een tweede goal in ondertal via een afstandsschot van Yann M'Vila en de derde treffer van Youssef El Arabi na een enorme flater van Timo Baumgartl.

De Duitser, die in het veld kwam voor de geblesseerde Olivier Boscagli, verspeelde onwaarschijnlijk knullig de bal aan topschutter El Arabi. Meteen daarna ging Baumgartl weer in de fout, maar Jordan Teze voorkwam ternauwernood de 4-2. 

Eran Zahavi sloeg tussendoor twee keer toe voor de Eindhovenaren. De Israeliër scoorde met een van richting veranderd schot en een kopbal. 

Geen goede uitgangspositie

PSV deed de Griekse koploper voor rust de goals cadeau en gaf in de slotfase van de tweede helft ook nog een vierde treffer weg. Na slecht verdedigen zorgde Giorgos Masouras voor de 4-2.

De Eindhovense bezoekers konden ondanks de aanwezigheid van de teruggekeerde Mario Götze, die bijna zeventig minuten speelde, in de tweede helft niet echt meer een vuist maken. PSV heeft geen goede uitgangspositie voor de return, die op 25 februari wordt gespeeld.

Bekijk hier de samenvatting van Olympiakos - PSV.

Uitgelicht

Eredivisie
Donyell Malen uitgeroepen tot Eredivisie-Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
Myron Boadu voor het eerst Speler U21 van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
De ongekende cijfers van Myron Boadu in topwedstrijden Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Tadic schiet Ajax in absolute slotfase naast PSV Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Sjors Ultee-effect bij Fortuna Sittard Gepubliceerd op 26-2-2021