PSV verspeelt punten door 3 goals in 129 krankzinnige seconden Gepubliceerd op 2-5-2021 | Via ESPN

Strijd om plek twee weer spannend door 2-2 gelijkspel PSV.

PSV heeft tegen sc Heerenveen twee dure punten verspeeld met het oog op de tweede plek in de Eredivisie. De ploeg van Roger Schmidt had ontzettend veel moeite met de Friezen en ziet AZ naderen op de ranglijst. 

Na 34 minuten kwamen de Friezen op voorsprong. Tibor Halilović kreeg alle vrijheid om de helft van het veld over te steken en vanaf een meter of twintig haalde de Kroaat uit. Yvon Mvogo bleek ondanks het schot van afstand niet in staat om zijn inzet te keren: 0-1. PSV was in de eerste helft ondermaats en had moeite om tot grote kansen te komen in het Philips Stadion. 

Krankzinnige 129 seconden
Na rust waren er twee krankzinnige minuten die het duel verschillende manieren deed kantelen. In de 57ste minuut was het Yorbe Vertessen die een voorzet van Philipp Max binnenwerkte, waarna Cody Gakpo met een schitterend schot in de kruising een minuut later voor de 2-1 zorgde. Oud-PSV'er Siem de Jong maakte er in de 59ste minuut vervolgens 2-2 van. 

Daarmee stond dezelfde stand op het bord als eerder in Friesland dit seizoen, toen Joël Piroe in de slotsecondes nog zorgde voor een punt voor de Eindhovenaren. PSV verdiende een derde treffer, maar meerdere schoten werden gekeerd door Erwin Mulder

AZ komt op een punt
De voorsprong van de ploeg van Roger Schmidt is door het gelijkspel nog een punt ten opzichte van AZ, al heeft PSV wel een beter doelsaldo. Heerenveen heeft niet zoveel aan een punt met het oog op de play-offs. De ploeg van Johnny Jansen staat nu elfde met vier punten achterstand op nummer acht Heracles Almelo. 

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021