Drie keer prijs voor PSV in Haagse schiettent Gepubliceerd op 15-2-2020 | Via fox sports

PSV heeft voor het eerst sinds 6 oktober 2019 twee wedstrijden op rij gewonnen in de Eredivisie. Na Willem II werd ook een onsamenhangend ADO het slachtoffer van de opmars van de Eindhovenaren. ADO Den Haag gaf enorm veel ruimte weg en PSV sloeg drie keer toe in de Haagse 'schiettent': 0-3.

Afgelopen seizoen won PSV met met 0-7 in Den Haag en ook dit jaar hadden de Eindhovenaren die score kunnen bereiken. ADO had totaal geen antwoord op het aanvalsspel van de bezoekers en mochten ex-PSV-doelman Luuk Koopmans danken dat het niet opnieuw een monsterscore werd. 

Vooral Denzel Dumfries was een plaag voor de Hagenezen. De rechtsback creëerde in de eerste helft al vijf kansen, een persoonlijk record in een Eredivisie-duel voor Dumfries. Bij rust beperkte ADO-doelman Koopmans de schade tot 0-1. Sam Lammers benutte een penalty na een domme handsbal van Laurens de Bock. Koopmans kreeg er nog een hand tegen, maar kon het doelpunt niet voorkomen.

In de tweede helft voerde Ryan Thomas - op aangeven van Lammers - en Cody Gakpo de score nog op naar 0-3. Die goals vielen na de invalbeurt van Lex Immers, die na 88 Eredivisie-duels als basisspeler was gepasseerd door Alan Pardew. (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020