Quincy Promes terug op trainingsveld Ajax na arrestatie Gepubliceerd op 17-12-2020 | Via fox sports

Quincy Promes is teruggekeerd op het trainingsveld van Ajax na de ophef rond zijn arrestatie van afgelopen zondag. De Oranje-international heeft gesprekken gevoerd met trainer Erik ten Hag en directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars.

Ten Hag gaf gister voor de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht al aan dat de 28-jarige aanvaller mogelijk snel terugkeerde in de selectie van de Amsterdammers.

De Oranje-international werd vorig weekend opgepakt vanwege vermeende betrokkenheid bij een steekpartij eerder dit jaar in Abcoude. Hierbij liep een familielid van de voetballer onder meer zeer ernstig knieletsel op.
 
Promes blijft nog wel verdachte in de zaak, maar hij wordt niet voorgeleid aan de rechter-commissaris. Behalve een ernstige verdenking moeten daarvoor gronden aanwezig zijn, zoals vluchtgevaar, gevaar voor herhaling of de vrees dat iemand het onderzoek saboteert. Die gronden zijn er niet, aldus het OM.

Promes ontkent iedere strafbare betrokkenheid en heeft de politie gevraagd om getuigen van de steekpartij te horen. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021