Ramselaar schiet Utrecht met eerste goal sinds terugkeer voorbij Groningen Gepubliceerd op 8-12-2019 | Via fox sports

FC Utrecht heeft dankzij invaller Bart Ramselaar drie punten meegenomen uit Groningen. Het duel leek lang op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien, maar tien minuten voor tijd wisten de Domstedelingen de enige treffer van het duel te maken: 0-1.

In de eerste helft werd het publiek in Groningen nauwelijks vermaakt. De thuisploeg wist maar één schot op doel te lossen voor rust. Het 'hoogtepunt' kwam van Sergio Padt, die met een beweging achter zijn standbeen twee spelers van Utrecht op het verkeerde been zette. 

In de tweede helft had FC Utrecht het lastig in Groningen, waar de thuisploeg de beste kansen kreeg. De goal viel echter aan de andere kant. Tien minuten voor tijd bracht Gyrano Kerk met een goede actie Bart Ramselaar in stelling. De middenvelder zette een goede loopactie in richting de eerste paal en werkte de bal knap achter doelman Maarten Paes: 0-1.

Saillant detail is dat Ramselaar nu meer doelpunten heeft gemaakt in het Hitachi Capital Mobility Stadion (3 keer in 3 duels) dan in de Galgenwaard (2 in 26 duels).

Na drie nederlagen op rij wist de ploeg van trainer John van den Brom eindelijk weer eens drie punten bij te schrijven. Utrecht klimt over Feyenoord heen en staat nu zesde op de ranglijst. Groningen - dat al 210 minuten geen doelpunt wist te maken - zakt verder weg op de ranglijst. De ploeg van Danny Buijs haalde slechts één punt uit de laatste drie duels. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Maximale flexibiliteit in nieuwe speeldagenkalender 2020-21 Gepubliceerd op 26-6-2020
Eredivisie
‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ Vanaf 1 augustus live op FOX Sports Gepubliceerd op 25-6-2020
Eredivisie
De bal gaat snel weer rollen in de Eredivisie Gepubliceerd op 24-6-2020