Rankovic nieuwe hoofdtrainer ADO Den Haag Gepubliceerd op 13-5-2020 | Via fox sports

Aleksandar Rankovic is de nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag. De 41-jarige Serviër tekent een contract voor twee seizoenen in de Hofstad.

Rankovic krijgt Richard Knopper, Michele Santoni en Rick Hoogendorp aan zijn zijde als assistent-trainers. Daarnaast heeft ADO Martin Jol aangesteld als hoofd van het 'Technisch Hart'. 

Rankovic begint aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Eerder was hij jeugdtrainer bij ADO en assistent bij Sparta. Tijdens zijn actieve loopbaan kwam hij tussen 2005 en 2011 uit voor de club uit Den Haag.

"Deze stap maakt mij hartstikke trots en blij. Dit is een speciaal moment, omdat ik lang gespeeld heb bij ADO Den Haag en daar ook als jeugdtrainer heb gewerkt. Daarom voelt dit als thuiskomen", laat de Serviër weten in een reactie op de clubwebsite. "Ook is het mooi dat ik nu aan de slag kan gaan als hoofdtrainer. Ik heb uitstekende gesprekken gehad met Mohammed Hamdi en Martin Jol. Vanaf het eerste moment was het gevoel goed en wilde ik deze uitdaging graag accepteren."

Rankovic is de opvolger van Alan Pardew, die vorige maand uit Den Haag vertrok. ADO is volgend seizoen opnieuw actief in de Eredivisie. De degradatiekandidaat was zeker van lijfsbehoud, nadat de competitie werd afgebroken en besloten werd om geen promotie/degradatie toe te passen.

Winnaarsmentaliteit

ADO Den Haag haalt met de Serviër in ieder geval iemand met een winnaarsmentaliteit in huis. Dat bewees Rankovic in het jaar dat de Haagse ploeg na degradatie snel weer promoveerde naar de Eredivisie. Zijn vader overleed, maar kort daarna stond hij alweer op het veld om zijn teamgenoten te helpen. Rankovic en Knopper blikken daar in de FOX Sports DOC 'De Dood en de Gladiolen' op terug. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Willem II keeper Wellenreuther verrast bijzondere werknemer Henry in coronacrisis Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
Eredivisieclubs unaniem akkoord over verdeling mediagelden en benoeming Jan de Jong Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020