Rankovic over ontslag bij ADO: "Toon tenminste een klein beetje respect" Gepubliceerd op 13-12-2020 | Via fox sports

Aleksandar Rankovic werd begin november ontslagen als trainer van ADO Den Haag. In Goedemorgen Eredivisie spreekt Rankovic zich uit over zijn ontslag. "Ik kreeg het nieuws te horen van mijn zaakwaarnemer", vertelt Rankovic.

Acht Eredivisie-duels en één bekerwedstrijd stond Rankovic aan het roer bij ADO Den Haag. Na een nieuwe nederlaag in het thuisduel met FC Twente (2-4) werd de 42-jarige oefenmeester de laan uitgestuurd. Dat kreeg Rankovic echter niet van de clubleiding te horen. "Mijn zaakwaarnemer belde mij gelijk na afloop van de persconferentie dat ik was ontslagen", vertelt Rankovic. "Met de leiding heb ik niet meer gesproken." 

Rankovic kijkt met een slecht gevoel terug op de gang van zaken. "Toon tenminste een klein beetje respect. Als je iemand wil ontslaan, is het wel fatsoenlijk met die persoon om de tafel te gaan zitten. Ik kom misschien vanuit een andere cultuur, maar kijk de mensen wel in de ogen aan. Dat heb ik daar niet meegemaakt," verwijst Rankovic naar zijn periode als oefenmeester van de Hofclub. 

'We moesten overleven' 
†‹Aanvankelijk was Rankovic nog erg te spreken over Martin Jol, die aan het hoofd staat van het technisch hart ('Ik had een hoge pet van hem op'), maar al snel vertroebelde de relatie met Jol. "Met name over het transferbeleid waren we het niet eens. Nu hoor je achteraf dat er een beleidsplan was van vijf jaar en dat ze aanvallend voetbal willen spelen, maar dat is mij nooit verteld. Wij moesten overleven in de Eredivisie, maar daar heb ik geen kans voor gekregen." (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Titelkoorts in Arnhem Gepubliceerd op 22-1-2021
Eredivisie
Zakelijke relaties van betaald voetbalclubs zeer positief over partnership Gepubliceerd op 20-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021