Vitesse: Samenwerking met RB Leipzig niet aan de orde Gepubliceerd op 3-6-2020 | Via fox sports

Voetbalclub Vitesse ontkent de geruchten dat de Arnhemse club in beeld is om een samenwerkingsverband aan te gaan met de Duitse topclub RB Leipzig.

 

De krant Bild had Vitesse genoemd als een kandidaat om te worden opgenomen in het Red Bull-voetbalnetwerk. Andere gegadigden zouden het Deense Aarhus GF, het Belgische KV Oostende en het Zwitserse FC St. Gallen zijn. RB Leipzig zoekt clubs waar het talenten kan stallen om die zo de kans op speeltijd te bieden.

"Wij ontkrachten de geruchten, het is niet aan de orde", meldde een woordvoerder van Vitesse woensdag. Onlogisch dat de Arnhemse eredivisionist wordt genoemd is het niet. Bij Vitesse is Johannes Spors sinds maart technisch directeur. Hij was eerder hoofd scouting in Leipzig. De Arnhemse club trok vorige week Thomas Letsch aan als nieuwe trainer. Hij werkte eerder onder meer voor Red Bull Salzburg. RB Leipzig wordt ook gefinancierd door de energiedrankproducent al staan de letters RB, vanwege een wettelijk verbod op sponsoruitingen in de clubnaam, voor RasenBallsport. (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020