Rekenkamer Rotterdam twijfelt aan publiek belang nieuw stadion Feyenoord City Gepubliceerd op 9-7-2020 | Via fox sports

Er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de soap rondom Feyenoord City. De rekenkamer van Rotterdam heeft een kritisch rapport geschreven over de medewerking van de gemeente.

De rekenkamer vraagt zich in het rapport af welk publiek belang een nieuw stadion voor Feyenoord City de gemeente zou dienen. Op basis van dit belang stemde de raad er drie jaar geleden mee in om veertig miljoen euro te investeren in het nieuwe stadion.

Het college herkent zich niet in de conclusie van de rekenkamer en reageert in het rapport: "Wij zijn van begin af aan duidelijk geweest dat: 1. Het nieuwe stadion een onmisbaar onderdeel is van het project Feyenoord City (gebiedsontwikkeling). 2. De gebiedsontwikkeling maatschappelijke meerwaarde oplevert. 3. Een deelneming in het stadion onmisbaar is om de gebiedsontwikkeling tot stand te brengen en daarmee dus een publiek belang dient. In de periode 2016 tot 2017 is sprake geweest van een zorgvuldig proces met de gemeenteraad waarover de raad voorafgaand is geïnformeerd."

Het rapport van de Rekenkamer is online te vinden en beslaat 49 pagina's.De gemeente moet dit jaar een beslissing nemen over Feyenoord City. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020