RKC boekt eerste Eredivisie-zege van het seizoen tegen Heracles Gepubliceerd op 2-11-2019 | Via fox sports

RKC Waalwijk heeft thuis tegen Heracles Almelo de eerste Eredivisie-zege van het seizoen binnengesleept. Na elf competitieduels zonder overwinning weten de Waalwijkers eindelijk weer wat winnen is: 2-0.

RKC begon op eigen bodem voortvarend en beloonde zichzelf na elf minuten dankzij een doelpunt van Sylla Sow. De 23-jarige aanvaller schoot snoeihard via de onderkant van de lat raak, zijn eerste Eredivisie-treffer van het seizoen. 

De Waalwijkers controleerden vervolgens de wedstrijd, ondanks een kans van Heracles-aanvaller Cyriel Dessers vlak voor de rust. 

In de tweede helft zag Clint Leemans zijn vrije trap op de paal uiteenspatten. Geen speler raakte dit seizoen vaker het aluminium in de Eredivisie dan de middenvelder van RKC (drie keer). Een omhaal van Hans Mulder belandde tevens op de lat. 

Invaller Kevin Vermeulen nam het slotakkoord voor zijn rekening, waardoor RKC eindelijk weer eens kan juichen. Met de eerste competitiezege van het seizoen neemt RKC drie dagen na de bekernederlaag tegen Heracles (4-3) tevens revanche. (FOX Sports)

De loting van de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker zie je vanavond om 22.00 uur LIVE op FOX Sports 1

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020