RKC boekt eerste Eredivisie-zege van het seizoen tegen Heracles Published on 2-11-2019 | By fox sports

RKC Waalwijk heeft thuis tegen Heracles Almelo de eerste Eredivisie-zege van het seizoen binnengesleept. Na elf competitieduels zonder overwinning weten de Waalwijkers eindelijk weer wat winnen is: 2-0.

RKC begon op eigen bodem voortvarend en beloonde zichzelf na elf minuten dankzij een doelpunt van Sylla Sow. De 23-jarige aanvaller schoot snoeihard via de onderkant van de lat raak, zijn eerste Eredivisie-treffer van het seizoen. 

De Waalwijkers controleerden vervolgens de wedstrijd, ondanks een kans van Heracles-aanvaller Cyriel Dessers vlak voor de rust. 

In de tweede helft zag Clint Leemans zijn vrije trap op de paal uiteenspatten. Geen speler raakte dit seizoen vaker het aluminium in de Eredivisie dan de middenvelder van RKC (drie keer). Een omhaal van Hans Mulder belandde tevens op de lat. 

Invaller Kevin Vermeulen nam het slotakkoord voor zijn rekening, waardoor RKC eindelijk weer eens kan juichen. Met de eerste competitiezege van het seizoen neemt RKC drie dagen na de bekernederlaag tegen Heracles (4-3) tevens revanche. (FOX Sports)

De loting van de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker zie je vanavond om 22.00 uur LIVE op FOX Sports 1

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019
Eredivisie
Oud-profvoetballer Kees strijdt met Willem II tegen dementie Published on 11-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Matthijs de Ligt Published on 5-11-2019
Eredivisie
Adam Maher uitgeroepen tot Speler van de Maand oktober Published on 1-11-2019