RKC en Grim van 'hatelijke nul' af na zege op Heracles Gepubliceerd op 17-10-2020 | Via fox sports

RKC Waalwijk heeft de eerste punten van dit seizoen in de Eredivisie te pakken. Op bezoek bij Heracles Almelo won de ploeg van trainer Fred Grim met 1-0.

Vleugelaanvaller Said Bakari zorgde in de 26e minuut voor het enige doelpunt. Hij brak door aan de rechterkant van het veld en schoot diagonaal binnen.

Vlak voor rust kreeg de thuisploeg vanaf de strafschopstip de ideale gelegenheid om langszij te komen. Luuk Wouters schopte Heracles-aanvaller Silvester van der Water onhandig omver, wat de op het hoogste niveau debuterende scheidsrechter Jannick van der Laan (25 jaar) met een penalty bestrafte. De poging van Rai Vloet werd knap gered door doelman Kostas Lamprou.

RKC hield in het restant van de wedstrijd stand. Daarvoor werden de Waalwijkers in de 82ste minuut bijgestaan door de lat. Delano Burgzorg schoot vanaf een behoorlijke afstand op het aluminium.

Door de zege klimt RKC, in ieder geval voor even, naar de vijftiende plaats. Heracles blijft na vijf duels steken op vier punten.

Bij RKC maakte eenmalig international Ola John zijn debuut. De 28-jarige vleugelaanvaller, overgekomen van het Portugese Vitoria Guimarães, deed de laatste twintig minuten mee. (ANP/FOX Sports

Uitgelicht

Eredivisie
FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Heldhaftig Heerenveen op jacht naar beste seizoenstart ooit Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Spandoeken met fans zichtbaar op tribunes Heracles Almelo Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Stagevacature: social media Eredivisie 2021 Gepubliceerd op 14-10-2020
Eredivisie
41 wijzigingen in Eredivisie door Europees succes Gepubliceerd op 12-10-2020