RKC verslaat Utrecht opnieuw en pakt laatste strohalm Gepubliceerd op 1-3-2020 | Via fox sports

RKC Waalwijk heeft na zondag weer een klein beetje meer hoop op lijfsbehoud. De Waalwijkers versloegen voor de tweede keer dit Eredivisie-seizoen FC Utrecht: 2-1.

RKC Waalwijk behaalde slechts twaalf punten in de competitie tot het thuisduel met FC Utrecht. Drie punten werden behaald in Utrecht, waar RKC de Domstedelingen verraste: 0-1.

In Waalwijk hing een stunt lange tijd niet in de lucht. RKC speelde niet sterk en ging rusten met een 0-1 achterstand na een goal van Gyrano Kerk. Het doelpunt van Kerk viel na een sterke fase van FC Utrecht. Etienne Vaessen ging zeker niet vrijuit bij het afstandsschot van de buitenspeler. 

Na de openingstreffer stokte het offensief van de bezoekers en verzuimde Utrecht meer afstand te nemen. Dat bood RKC hoop op een resultaat. In de tweede helft troffen schoten van Clint Leemans en Emil Hansson net geen doel, maar ex-Utrechter Sylla Sow schoot wel op schitterende wijze raak: 1-1.

Utrecht was even van slag en stond na weifelend optreden van Leon Guwara en Jeroen Zoet ook de 2-1 toe. Guwara verloor een duel van Darren Maatsen, Zoet bevond zich in niemandsland waardoor Darren Maatsen met een prima lob RKC naar de zege kon schieten.

De Waalwijkers pakken de vierde zege van het seizoen en verkleinen het gat naar nummer zestien Fortuna tot tien punten met negen wedstrijden te spelen. Utrecht verliest de aansluiting naar plek drie en moet nog achterom kijken in de race naar play-offtickets. (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020