RKC vindt aansluiting en vergroot Twentse zorgen Gepubliceerd op 20-12-2019 | Via fox sports

RKC Waalwijk heeft de eerste seizoenshelft uitstekend afgesloten. De promovendus won in eigen huis met 3-0 van FC Twente en vindt daardoor aansluiting bij de nummer 17 ADO Den Haag.

Op de zege van de hekkensluiter viel niets af te dingen. In de eerste helft kwam RKC verdiend op voorsprong via Anas Tahiri, die alle ruimte had om uit te halen. Het was het tweede doelpunt van het seizoen van Tahiri, zijn eerste scoorde hij eveneens tegen Twente. 

Kort na rust sloeg Stijn Spierings toe namens de thuisploeg: 2-0. Het schot van de middenvelder werd van richting veranderd waardoor Twente-doelman Joël Drommel kansloos was. De Tukkers werden ook in de tweede helft nimmer gevaarlijk. 

Na een uur spelen gooide Spierings met zijn tweede van de avond de wedstrijd in het slot. Hij speelde Xandro Schenk uit en knalde vervolgens de 3-0 tegen de touwen.

Twente eindigde de wedstrijd met tien man. Calvin Verdonk kreeg in de slotfase rood, na een charge op het onderbeen van Sylla Sow. 

Voor RKC is de overwinning op Twente de grootste zege in de Eredivisie sinds 9 februari 2014 toen FC Utrecht met 5-2 werd verslagen. De achterstand op ADO is verkleind tot twee punten. (FOX Sports)

 

 

 


Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020