RKC Waalwijk en AZ hofleverancier in Elftal van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021

Nummer veertien op de ranglijst, RKC Waalwijk, is met AZ hofleverancier in het Elftal van de Maand. De Waalwijkse club kan terugkijken op een goede maand. Enkel AZ pakte meer punten (12) dan RKC Waalwijk (8), daarnaast kreeg geen enkele ploeg minder doelpunten tegen dan RKC Waalwijk (1, net als FC Groningen).

Het volledige Elftal van de Maand februari: Kostas Lamprou (RKC Waalwijk), Yukinari Sugawara (AZ), Melle Meulensteen, Ahmed Touba (beiden RKC Waalwijk), Owen Wijndal (AZ), Jens Toornstra (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Orkun Kökçü (Feyenoord), Donyell Malen (PSV), Sébastien Haller (Ajax) en Myron Boadu (AZ).

Net als in afgelopen maanden worden de scores voor Speler van de Maand objectief op basis van meer dan 60 verschillende statistieken aan spelers toegekend. Enkel spelers die minstens twee derde van het totaal aantal speelminuten hebben gespeeld, komen in aanmerking voor een prijs. Nieuw sinds januari is dat de stemmen van fans, uitgebracht via de Man of the Match-verkiezing, voortaan meetellen in de verkiezing.

De verkiezing Eredivisiespeler van de maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en KPN, Hoofdsponsor van de Eredivisie.

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021