Robben dacht afgelopen tijd even aan stoppen Gepubliceerd op 15-12-2020 | Via fox sports

Arjen Robben heeft de afgelopen tijd wel aan stoppen gedacht, zo zei de aanvaller van FC Groningen rond het bekerduel met FC Emmen. De voormalig international, die begin dit seizoen na een jaar afwezigheid zijn rentree maakte, kwam tot nu toe door blessures nauwelijks aan voetballen toe.

"De energie was wel even weg", aldus Robben. "Dan schiet stoppen wel door je hoofd. Maar een stemmetje in mijn hoofd heeft me daarvan weerhouden. Ik ben sportman en wil zo graag nog spelen voor de club. Maar natuurlijk is het wel frustrerend allemaal."

Helemaal onverwacht komt de tegenslag nou ook weer niet, vervolgde Robben. "Ik wist dat het moeilijk zou worden. Ik ben natuurlijk niet meer de jongste en heb in mijn loopbaan altijd veel met blessures te maken gehad."

Garanties over de tweede helft van het seizoen kon hij niet geven. "Ik ben nu aan het revalideren. Ik heb voor mezelf geen termijn gesteld dat het voor een bepaalde datum moet lukken. Wat ik probeer is alles zo ontspannen mogelijk te doen en dan zie ik wel. Ik hoop echt nog voor FC Groningen op het veld te kunnen staan en daar ga ik mij uiterste best voor doen. Maar tot nu toe valt het vies tegen, dat is duidelijk."

Anderhalf jaar geleden sloot Robben aanvankelijk zijn loopbaan af bij Bayern München. Een jaar later besloot hij het bij FC Groningen weer te gaan proberen. "Ik voelde me heel fit. En eigenlijk voel ik me dat gek genoeg nog steeds." (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Titelkoorts in Arnhem Gepubliceerd op 22-1-2021
Eredivisie
Zakelijke relaties van betaald voetbalclubs zeer positief over partnership Gepubliceerd op 20-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021