Robben ook komende weken niet in actie Gepubliceerd op 3-11-2020 | Via fox sports

Arjen Robben komt ook de komende weken niet in actie voor FC Groningen. De club meldt op de eigen website dat in overleg met de technische en medische staf is besloten dat de aanvoerder eerst volledig wedstrijdfit moet worden voordat hij weer deel uitmaakt van de wedstrijdselectie.

Robben krijgt de aankomende weken een individueel trainingsprogramma voorgeschoteld wat hem moet klaarstomen voor een rentree in de Eredivisie. FC Groningen geeft aan dat hiervoor geen termijn is gesteld maar dat de supporters Robben in november niet in actie zullen zien. “Voor de trainer en mijn medespelers is het ook niet leuk dat het bijna elke week over mij gaat, terwijl ik er niet bij ben. Het team doet het momenteel heel goed en de jongens die de huidige prestaties leveren, verdienen hiervoor de aandacht en de complimenten,” zegt Robben.

De aanvoerder van de ploeg van Danny Buijs gaat de komende weken in alle rust werken aan een comeback. “Ik ga niet ontkennen dat het op dit moment even wat tegen valt. Ik had gehoopt al in meer wedstrijden een aandeel te hebben gehad, maar na een aantal kleine pijntjes achter elkaar is de realiteit dat het niet zo is."

'Realistisch blijven'

Robben stopte vorig jaar als profvoetballer, maar besloot afgelopen zomer om toch zijn rentree te maken bij zijn jeugdliefde FC Groningen. De nummer 10 viel echter geblesseerd uit in de eerste competitiewedstrijd, tegen PSV, en kwam daarna alleen tegen FC Utrecht nog even als invaller in actie.

Robben begrijpt de twijfel bij de supporters en deelt deze zelf ook. “Natuurlijk. Er zullen vast reacties zijn in de zin van: ‘Wat is die jongen aan het doen?’ En zelf heb ik die gedachte heus ook wel eens: 'Heeft dit nog zin? Is er nog genoeg toekomstperspectief?’ Het moet natuurlijk wel leuk en realistisch blijven. De hobbels zijn niet leuk, maar horen er wel bij. We gaan er nog steeds voor, zonder garanties. Ik hoop nog steeds daar te komen, waar ik wil zijn." (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020