Robben-rentree een sof bij succesvol PSV-debuut Schmidt Gepubliceerd op 13-9-2020 | Via fox sports

Roger Schmidt heeft een succesvol debuut gekend als trainer van PSV. De Eindhovenaren wonnen met 1-3 bij FC Groningen door doelpunten van Cody Gakpo (2) en Donyell Malen. De rentree van Arjen Robben draaide uit op een sof.

Alle schijnwerpers waren in Groningen juist gericht op Arjen Robben, die in het shirt van FC Groningen zijn terugkeer in het profvoetbal vierde tegen zijn tweede liefde PSV. De Robben-rentree draaide echter uit op een sof, de aanvaller moest binnen het half uur met een blessure naar de kant. 

 

PSV maalde daar niet om en kwam vlak daarna op voorsprong via Cody Gakpo. De aanvaller sloeg in de 34ste minuut toe op aangeven van Pablo Rosario: 0-1.

Malen en Gakpo redden 'meevoetballende' Mvogo 

Groningen kwam zonder Robben nog op gelijke hoogte dankzij diens vervanger Tomas Suslov. De 18-jarige Slowaak profiteerde van een blunder van de nieuwe PSV-doelman Yvon Mvogo. De keeper die was gehaald om zijn voetballende kwaliteiten leverde de bal knullig in bij de opbouw, waarna Suslov makkelijk kon toeslaan: 1-1.

Donyell Malen en uitblinker Cody Gakpo bezorgden PSV in de tweede helft alsnog de zege. Beide aanvallers profiteerden van goed voorbereidend werk van de jonge Noni Madueke: 1-3. Malen liet de kans op een tweede treffer nog liggen, hij miste vanaf elf meter. (FOX Sports

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020
Eredivisie
Eredivisie zet nieuwe stap in het verzamelen en delen van sportieve data Gepubliceerd op 10-9-2020
Eredivisie
Afspraken voortijdig beëindigen betaald voetbalcompetities vastgelegd Gepubliceerd op 9-9-2020