Rode kaart kost Touré en El Hankouri twee wedstrijden Gepubliceerd op 7-12-2020 | Via fox sports

Vitesse en FC Groningen moeten het twee wedstrijden doen zonder respectievelijk Idrissa Touré en Mo El Hankouri. Beide spelers werden afgelopen weekeinde met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Zes voetballers uit de eredivisie gingen met twee keer geel naar de kant.

De aanklager betaald voetbal deed Touré en El Hankouri beiden een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Vitesse en FC Groningen gingen daarmee akkoord.

De Duitse middenvelder Touré werd zaterdag tegen PEC Zwolle na ruim een uur spelen bij een voorsprong van 1-0 van het veld gestuurd, nadat hij op het been van een tegenstander was gaan staan. Met tien man ging Vitesse onderuit in Zwolle (2-1). El Hankouri kreeg een rode kaart voor zijn rol bij een opstootje in de blessuretijd van de gewonnen uitwedstrijd van FC Groningen tegen AZ (1-2). De invaller pakte Owen Wijndal bij de keel.

Adrián Dalmau (FC Utrecht), Sinan Bakis (Heracles Almelo), Pol Llonch (Willem II), Roy Gelmi (VVV-Venlo), Fredrik Midtsjø en Bruno Martins Indi (AZ) zijn automatisch voor één wedstrijd geschorst, omdat ze met twee keer geel van het veld gingen. Aanvoerder Danny Post van VVV mist ook de komende wedstrijd van zijn club, omdat hij zaterdag tegen RKC zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg. (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021