Rodríguez: "PSV heeft vertrouwen in mij" Gepubliceerd op 31-1-2020 | Via fox sports

PSV maakte donderdagavond de komst van Ricardo Rodríguez wereldkundig. De linksback, die gehuurd wordt van AC Milan, laat weten veel zin te hebben in zijn nieuwe avontuur.

"Ik ben ontzettend blij om hier te zijn", laat de Zwitser in een video op de officiële kanalen van zijn nieuwe club weten. "Ik ga er alles aan doen om het team te helpen. Ik wilde spelen, want bij AC Milan heb ik niet meer zo veel gespeeld."

De 27-jarige linksback kwam dit seizoen in de Serie A tot slechts vijf optredens, en rekent erop in de Eredivisie veel speelminuten te gaan maken. "Ik heb gemerkt dat ze hier in Eindhoven vertrouwen in me hebben." 

De 71-voudig Zwitsers international neemt bij PSV een bak aan ervaring mee. Hij speelde naast de vele interlands bijna tweehonderd wedstrijden voor VfL Wolfsburg en een kleine honderd voor AC Milan. Alleen het laatste half jaar werd het aantal wedstrijdminuten minder.

"Maar ik ben fit", verduidelijkte Rodríguez. "De komende dagen ga ik gebruiken om iedereen te leren kennen, te trainen en zorgen dat ik klaar ben voor de eerstvolgende wedstrijd."

Rodríguez maakte vrijdagochtend op De Herdgang kennis met zijn nieuwe teamgenoten.

Rugnummer 68

Rodríguez, die Chileense roots heeft, krijgt in Eindhoven rugnummer 68 op zijn shirt. Dat heeft een bijzondere reden, egt hij uit."Het is het geboortejaar van mijn moeder. Mijn broers spelen er ook mee. Om haar te eren." (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Clint Leemans uitgeroepen tot Eredivisie-speler van de maand Gepubliceerd op 1-10-2020
Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020