Roy Beerens zet punt achter voetballoopbaan Gepubliceerd op 24-12-2020 | Via fox sports

Roy Beerens stopt als profvoetballer, dat maakt Vitesse bekend. De 33-jarige aanvaller had nog een contract tot komende zomer maar stopt, in onderling overleg met de club, per direct.

Beerens speelde in de jeugd voor PSV waar hij ook zijn debuut in het profvoetbal maakte. Na periodes bij sc Heerenveen en bij AZ vertrok de aanvaller naar het buitenland. Na avonturen bij het Duitse Hertha BSC en het Engelse Reading vertrok de tweevoudig international naar Vitesse.

In dienst van de Arnhemmers kwam Beerens tot dertig duels in de Eredivisie. Dit seizoen kwam Beerens niet meer in de plannen van Vitesse-trainer Thomas Letsch voor. Zijn laatste officiele wedstrijd dateert inmiddels alweer van 27 januari 2019.

Beerens kijkt met een goed gevoel terug op zijn loopbaan. “De voetbalwereld heeft mij fantastische herinneringen opgeleverd. Ik heb prijzen gewonnen, bij mooie clubs gespeeld, ervaring opgedaan in het buitenland en het Nederlands elftal gehaald. Het was een prachtige tijd, maar ik kies er nu bewust voor om te stoppen. Ik wil de huidige leiding bij Vitesse bedanken, voor de respectvolle manier waarop zij met mij zijn omgegaan. De komende tijd ga ik uitzoeken hoe ik de toekomst wil invullen. Zeker is wel dat ik, nu ik meer tijd heb, ga genieten van mijn zoontje, die in de jeugdopleiding bij PSV speelt.” (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021