Meijers volgt Beugelsdijk naar Sparta: "Dit shirt staat me ook goed toch?" Gepubliceerd op 16-9-2020 | Via fox sports

ADO Den Haag en Sparta hebben overeenstemming bereikt over een ruildeal. Aaron Meijers volgt Tom Beugelsdijk naar Het Kasteel en gaat één seizoen op huurbasis spelen in Rotterdam, Lassane Faye bewandelt de omgekeerde weg en speelt dit seizoen voor ADO.

De technisch directeur van Sparta, Henk van Stee, is blij met de komst van Meijers: “Aaron stond al langer in onze belangstelling. Met ruim 400 wedstrijden in het betaalde voetbal in de benen, waarvan 300 in de Eredivisie, voegen we uiteraard ervaring toe aan onze selectie.”

Meijers speelde sinds 2012 in Den Haag en droeg in 2013 voor het eerst de aanvoerdersband. De laatste seizoenen was de linksback zelfs de vaste captain van ADO. Martin Jol, hoofd van het technisch hart van ADO, benadrukt dat het salaris van Meijers een van de oorzaken van de ruil is: "Deze wissel past in de nieuwe koers van de club, ook met oog op het budget. Lassana is een jonge linksback, die onze trainer goed kent, omdat hij al drie jaar met hem gewerkt heeft. Hij is een fysiek sterke speler, die bij ons de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen.”

“Ik wil dit seizoen vlammen”, zegt Faye over zijn overgang. Bij ADO wordt Faye, zoals Jol al zei, herenigd met Rankovic: “Ik ken de trainer goed, omdat ik bij zowel Sparta als Vitesse met hem heb gewerkt. Ik denk dat ik, net als de coach, bij ADO Den Haag pas. Ik hou van strijd leveren, honderd procent geven en flair."(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020
Eredivisie
Eredivisie zet nieuwe stap in het verzamelen en delen van sportieve data Gepubliceerd op 10-9-2020
Eredivisie
Afspraken voortijdig beëindigen betaald voetbalcompetities vastgelegd Gepubliceerd op 9-9-2020